in

Двама са в болница след катастрофи в Бургаско

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Има опасност за живота на единия от пострадалите, другият е с комоцио

Два пътни инцидента, вследствие на които има пострадали, са регистрирани от ОД на МВР Бургас през изминалото денонощие.

Малко след 9 часа вчера сутринта на автомагистрала „Тракия“, км. 357.9 в посока Бургас, поради движение с несъобразена с интензивността на трафика скорост лек автомобил „Ауди А 8“, с бургаска регистрация, управляван от 25 годишен бургазлия, навлиза в разделителната ивица от лявата към дясната пътна лента, като блъска отзад правомерно движещия се товарен автомобил „Опел Комбо“, с ямболска регистрация, управляван от 46 годишен мъж от ямболското село Меден кладенец. В резултат на удара товарният автомобил излиза извън пътното платно, обръща се по таван, а лекият автомобил „Ауди“ се блъска с предната част в крайпътната мантинела. Вследствие на пътното произшествие пострадал водачът на товарния автомобил, който е настанен в реанимацията на УМБАЛ – Бургас с диагноза „политравматизъм, счупен таз и счупена лява подбедрица, с опасност за живота“.

Отново на 2 юни, минути преди 11 часа е регистрирана катастрофа в пътната отсечка между Черноморец и Созопол. Лек автомобил „Ситроен Саксо“, с бургаска регистрация, управляван от 60 годишен мъж от Черноморец, поради неспазване на нужната дистанция, блъска отзад правомерно движещия се лек автомобил „Рено Клио“, със софийска регистрация, управляван от 43-годишна бургазлийка. В резултат на удара „Ситроен“-ът излиза извън пътното платно и спира в крайпътната канавка. От пътното произшествие пострадал водачът на „Ситроен“-а, който е настанен за лечение в отделение „Неврохирургия“ към УМБАЛ – Бургас с комоцио, без опасност за живота.

По публикацията работи Полина Петрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/