in

Проучване: Любовта от „пръв поглед“ всъщност се появява на втората минута. Вижте защо

Снимка: Pixabay

Това показват резултатите от проучване, проведено от Еврейския университет в Ерусалим, като обяснението се крие в това, че хората, подходящи един за друг, могат да се съчетаят на биологично ниво в рамките на първите две минути от срещата. Водещият автор обясни, че свързването с партньора зависи от това доколко добре двама души могат да синхронизират телата си

Казват, че любовта се появява от пръв поглед, но според ново проучване действителното време, необходимо за да разцъфне роман между двама души, е две минути, предаде Нова телевизия, цитирайки в. „Дейли мейл“.

Авторите на изследването от Еврейския университет в Ерусалим са установили, че перфектно съчетаните двойки се синхронизират на биологично ниво в рамките на две минути на първа среща.

Учените са изследвали как се променят потенето и физическите движения, когато мъжете и жените се виждат на бързи срещи.

Оказва се, че двойките, които се интересуват един от друг романтично, имат сходни нива на потене на кожата – индикатор за биологично синхронизиране. Това се случва до две минути.

Изследването показва също, че в повечето случаи жените са по-привлечени от мъжете, отколкото обратното.

По време на срещата заинтересованите двойки също така синхронизират физическите си движения – усмивки, кимане, движения на ръцете и краката, според проучването, публикувано в сп. „Сайънтифик рипортс“.

„Свързването с партньора зависи от това доколко добре можем да синхронизираме телата си. Проучването показа, че в рамките на две минути след началото на срещата физиологичният синхрон предсказва романтичния интерес“, обяснява водещият автор на изследването д-р Шир Ацил от катедрата по психология в университета.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/