in

Макрон осъди „варварството“ на руските войници в Киев. Заяви, че има доказателства за военни престъпления

Кадър: Facebook

Това каза френският президент Еманюел Макрон, след като извърши обиколка на опустошения от войната град близо до Киев – Ирпин. Това посещение на Макрон, заедно с лидерите на Германия, Италия и Румъния, се извършва на фона на продължаващите военни действия на руските сили в Северодонецк

След като пристигнаха в украинската столица, заобиколени от охрана, лидерите на Франция, Германия, Италия и Румъния се запознаха с разрушенията в град Ирпин, предаде Нова телевизия.

Френският президент Еманюел Макрон осъди „варварството“ на руските войници при обиколката си на опустошения от войната град близо до Киев и заяви, че има доказателства за военни престъпления.

По време на посещението си с лидерите на Германия и Италия, което ще включва и среща с украинския президент Володимир Зеленски, той осъди „кланетата“, извършени от руските сили.

Триото беше критикувано, че не е посетило Киев по-рано и не е предоставило на Украйна исканите от нея оръжия.

Призивът на г-н Макрон Русия да не бъде унижавана по-рано този месец също не беше приет добре.

Посещението идва в момент, когато руските сили продължават да удрят украинските позиции в Северодонецк, тъй като се стремят да заздравят хватката си върху териториите в южната и източната част на страната, съобщи новинарският канал „Скай Нюз“.

На излизане от един хотел френският лидер сложи ръка на сърцето си и каза: „Искам да покажа възхищението си от украинския народ.“

„Това е послание за европейско единство за украинския народ, подкрепа сега и в бъдеще, защото следващите седмици ще бъдат много трудни“, каза още г-н Макрон.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/