in

Във Варна заложиха кила на първия от двата нови патрулни кораби за българските ВМС

Кадър: Нова

Контраадмирал Кирил Михайлов определи залагането на кила на бъдещия български кораб „Храбри“ като „наистина е исторически момент“. И двата кораба се строят в МТГ Делфин във Варна

Днес в село Езерово, Варненско се състоя планираното залагане на кила на първия от двата многоцелеви модулни патрулни кораба (ММПК) за Българските военноморски сили, пише maritime.bg.

Президентът на Република България, министърът на отбраната, началникът на отбраната, Командирът на Военноморските сили на България и представители на местната власт присъстваха на събитието.

И двата кораба се строят в МТГ Делфин във Варна под ръководството на NVL Group, бившата Lurssen Defence, с участието на множество български доставчици.

„Залагането на кила на бъдещия български кораб „Храбри“ наистина е исторически момент – не само за безбройните проектанти, заварчици, корпусници, електротехници и майстори, чиито висок опит, изобретателност, трудолюбие и всеотдайност ще вдъхнат живот на този модерен боен кораб – но и за бъдещите моряци от Българския военноморски флот, които ще служат на борда, защитавайки нашата нация, възпирайки противниците ни и веейки гордо българското знаме над моретата, гарантирайки свободата ни за десетилетия напред“, каза контраадмирал Кирил Михайлов, Командир на ВМС на България.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/