in

МВР на крак в цялата страна: Проверяват за призиви за ескалация на протестите тази седмица

Снимка: МВР

Министерството на вътрешните работи (МВР) започва извънредна проверка в цялата страна. Предприема действия за предотвратяване на ескалация по време на заявените протести, които предстоят тази седмица. Товасе прави с цел установяване на провокатори

Във връзка с постъпила оперативна информация и с множество сигнали за публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните за тази седмица протести, в МВР е разпоредена проверка.

Целта е незабавното установяване на лица, които призовават към противоправни действия. Проверката ще обхване територията на цялата страна.

МВР зачита правото за свободно изразяване на гражданска позиция, като ще изпълни безкомпромисно задълженията си по закон за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.