in ,

Ще се затваря ли крайбрежната алея във Варна? Какво се разбраха институциите

Снимка: Медия "Нова Варна"

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата направи оглед на крайбрежната алея във Варна. Обсъжда се временно затваряне на крайбрежната алея, но засега такова все още не е прието

Проверката беше извършена във връзка с оценка на нивото на пътната безопасност и преминаването, както на автомобили така и на пешеходци. Проверката се извършва във връзка с подаден сигнал от граждани.

По време на проверката се изразиха множество мнения, от експерти на местната власт, експерти по пътна безопасност от изпълнителната власт и представители на собствениците на терени.

Стана ясно, че темата ще продължи да се дискутира в по-широк формат при областния управител. Той заяви, че е необходимо да се търси баланс между всички интереси, така че дългосрочно развитието да е в полза на гражданите.

От представителите на собствениците заявиха, че са готови да съдействат, за да има развитие с казуса и още: „Необходимо е да има укрепване на ската, разширение и изграждане на велоалеи и алеи за пешеходци“.

Ето какво казаха:

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/