in

Проблеми на Централния плаж в Черноморец: Пред провал ли е сезонът? (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/ petar kanyov

Хората се опасяват, че се унищожава препитанието на цял един Черноморски град. Плажът остава без спасители и медицинско обслужване за целия летен сезон. На плажната ивица няма заведения, както и чадъри и шезлонги

Централният плаж в Черноморец остава без водни спасители и медицинско обслужване за целия летен сезон. Причината е съдебно оспорване на спечелилия концесията върху плажната ивица. Делата са насрочени за септември. Хората се опасяват от провал на сезона, предаде Нова телевизия.

На плажната ивица няма заведения, нито чадъри и шезлонги. Според кмета на Созопол Тихомир Янакиев съдът играе много важна роля, тъй като той определя съдебните процедури. „Държавата или да даде в компетенцията на общините стопанисването на плажовете, или да вземе самата тя плажовете“, призова той.

Според кандидат-наемателя Георги Мавров, спечелил концесията в съда, той е изпълнил всички критерии. Областната управа е назначила двама спасители. Собственици на заведения на плажа се оплакват, че няма с кой да сключат договор и не могат да започнат работа.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/