in

Задържаха нагъл варненец: Крадял ток, за да отглежда коноп (СНИМКА)

Снимка: Pixabay

Разкрита е поредна оранжерия за наркотици. Днес беше проведена Специализирана полицейска операция. Иззети са 56 растения от рода на конопа от имот в м-ст „Боровец“

Днес, 04.07.2022г., при Специализирана полицейска операция на криминалисти от ОДМВР – Варна, извършена съвместно с екип на Енерго-Про Варна ЕАД на адрес, в м-ст „Боровец“, е установено, че има незаконно прикачване към електроразпределителната мрежа.

В имота, обитаван от 34-годишен варненец, са отглеждани растения от рода на конопа. При проведените процесуално-следствени действия, е установено едно помещение оборудвано с лампи, системи за климатизация и вентилация.

Намерени и иззети са 56 растения от рода на конопа – в различен стадий на развитие и зрялост, както и 3 изсушени такива.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 В от НК, а материалите са докладвани на Районна прокуратура Варна.

Снимка: ОДМВР-Варна

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.