in

Автогол раздели Спартак Варна от победата

Снимка: Facebook/FC Spartak Varna, ФК Спартак Варна

“Соколите” не успяха да се преборят срещу отбора на „Славия“ снощи на стадион “Спартак“. Автогол на един от играчите от ФК „Спартак“ помогна на противниковия отбор да достигне до победа

След 13-години ФК Спартак Варна отново изигра мач в елита на българския футбол, макар и да не постигна резултата, на който се надяваше. Иначе срещата премина на високо темпо, но почти без голови възможности, съобщиха от sportal.bg.

Славия бе тимът, който повече държеше контрола на топката и беше малко по-опасен. Единственото попадение падна в 93-ата минута, когато бившият футболист на Черно море Сами Ел Анаби отбеляза заветен автогол, след като първоначално топката се отклони в страничния стълб, а след това в корема на бранителя и така влезе във вратата. Двубоят започна равностойно, но първата по-сериозна ситуация дойде в 8-ата минута, когато Ради Кирилов подаде към Тони Тасев и той стреля от границата на наказателното поле в аут.

2 минути по-късно объркани действия в отбраната на домакините пратиха топката в краката на Ахмедов, който се обърна с лице към вратата и стреля от разстояние, но отново 20-ата минута Ради Кирилов проби добре отляво. Няколко секунди по-късно Руслан Черненко стреля опасно от пряк свободен удар, но Вуцов успя да избие. В 40-ата минута Виктор Митев шутира извън наказателното поле, но в аут.

След близо 3-минутно разиграване Ради Кирилов върна назад към Людовик Соарес, който отправи меко центриране в наказателното поле. Там кълбото достигна до Ахмедов, който стреля опасно с глава, но Дичевски изби. Така двата тима се оттеглиха при резултат 0:0 на почивката.

„Соколите” започнаха по-аткивно второто полувреме и натиснаха своя противник, в търсене на откриване на резултата. След силните минути на Спартак последва натиск на Славия след 60-ата минута, който обаче не доведе до нищо интересно. В 74-ата минута дойде неприятен момент за отбора на Васил Петров, след като Велислав Боев се свлече на земята и направи знак за смяна. Така на мястото на левия бек за “соколите” в игра се появи Проспер Менди.
93-ата минута обаче се оказа фатална за домакините от Варна. След като “соколите” се опитаха да организират последна атака във финалните секунди, “белите” отнеха топката и пуснаха дълъг пас напред към Ертан Томбак. Юношата на Черно море остана очи в очи с вратаря Дичевски и прокара топката покрай него, но нацели страничния стълб. След това кълбото стигна обаче се отклони от корема на Сами Ел Анаби, който без да иска вкара топката в собствената си врата.

„Спартак (Варна) загуби от Славия в последната минута на мача с автогол на Сами Ел Анаби. До злощастния гол се стигна в 93-ата минута, когато бившият футболист на Черно море Ел Анаби си вкара автогол, след като първоначално топката срещна страничния стълб, а след това рикошира в корема на бранителя и се озова във вратата на Иван Дичевски. Независимо от резултата, първият мач на „соколите“ се превърна в истински празник, след 13-годишно отсъствие на любимия за поколения варненци отбор. Над 5000 зрители дойдоха на „Коритото“, за да го подкрепят“, пишат от ФК „Спартак“ Варна на официалната си Фейсбук страница.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/