in

Състезание по подводен риболов за купа Шабла

Снимка: Facebook/ Морски Клуб Портус Кариа

Тази година ще се проведе X-тото състезание по подводен риболов за купа Шабла в с. Тюленово – III-ти кръг от купа „България“. По-надолу е публикувана и програмата на състезанието

Тази година, тъй като състезанието е 10 поред в историята на Морски клуб „Портус Кариа“, организаторите са предвидили редица изненади и атракции. Също така важно за състезателите е, че състезателната зона е разширена на юг почти до Русалка! Състезанието по подводен риболов за купа „Шабла се организира за 10-та поредна година от СНЦ „Морски клуб Портус Кариа“, като кръг от серията турнири за купа „България“ на Българската федерация по подводни спортове (БФПС). Ще се сервират на състезателите безплатни храна и напитки за възстановяване на силите, изразходвани в надпреварата. За първите 10 състезатели в класирането ще има поощрителни предметни награди.

На всички състезатели, организатори и официални лица ще бъдат раздадени тениски, които за тази юбилейна година ще са с още по-атрактивен дизайн.

Благодарение на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ ще бъдат осигурени безплатни сладоледи и пуканки за малки и големи деца, детски фланелки и други изненади.

В зависимост интереса и от това дали има екзотични риби и богат улов, организаторите има вероятност да проведат благотворителен търг на живо.

Право на участие имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към БФПС и платили членския си внос за 2022 г.

Състезанието се провежда съгласно правилата и наредбите на БФПС и КМАС.

Продължителността е 5 часа, но при лоши метеорологични условия, главният съдия може да намали състезателното време или да отмени състезанието.

Всички желаещи да посетят събитието са добре дошли!

Ето и програмата на събитието:
9:00 ч. – Регистрация на състезателите и медицински прегледи в хотел-ресторант „Делфина“, с. Тюленово;
10:00-10:15 ч. – Откриване на събитието; обявяване на правилата и състезателната зона от главния съдия (на площада на с. Тюленово над лодкостоянката);
10:15 – 10:45 ч. – Екипиране на състезателите и разпределяне по лодки;
11:00 ч. – Обявяване на старта (пред канарата на Тюленовския залив);
16:00 ч. – Край на състезанието;
16:00 – 16:50 ч. – Предаване на улова и изчакване на лодките със състезатели;
17:10 ч. – Мерене на улова в хотел-ресторант „Делфина“;
17:45 ч. – Обявяване на резултатите и награждаване на победителите;
18:00 ч. – Официално закриване на състезанието.
20:00 – 00:00 ч. – Музикална програма със специалното участие на DJ Sprite!
*Обявената програма е условна и може да претърпи промяна в движение, поради метеорологични и други организационни фактори!

Публикувано от Станислава Гавазова

Завършила съм бакалавър „Журналистика“ в Нов български университет, а в момента специализирам магистратура „Графичен дизайн за дигитални и печатни медии“. Имам интерес и съм мотивирана по отношение на работата в медии. За мен е необходимост да се развивам и обогатявам знанията и уменията си.