in

Планирана е нова дата за античния фестивал „Марцианопол – животът в Древния град“ в Девня (ПРОГРАМА)

Снимка: Община Девня

Вече има нова дата за провеждането на античния фестивал „Марцианопол – животът в Древния град“ в Девня. Първоначално фестивалът бе планиран за 11 юни 2022 година, но бе отменен поради сериозно влошаване на метеорологичната обстановка. Новата дата е 23 юли 2022 г.

Община Девня кани всички, които имат желание да посетят шестото издание на Античния фестивал „МАРЦИАНОПОЛ – ЖИВОТЪТ В ДРЕВНИЯ ГРАД“.

То ще се проведе на 23 юли 2022 г. в Античния амфитеатър на Марцианопол в кв. „Река Девня“.

Фестивалът ще започне с традиционния парад на групите до Античния амфитеатър. Там, участници от България и Румъния ще пресъздадат начини на водене на битка, сблъсък между римски патрул и местни бунтовници, гладиаторски битки на Арената, демонстрация на римски военни строеве и оръжия, римска сватба, занаятчийски и робски пазари.

За пръв път тази година публиката ще вземе дейно участие в програмата, включвайки се в няколко от модулите. Интересът към възстановките на живота отпреди две хилядолетия е традиционно голям и всяко издание на фестивала има за цел да създаде най-пълна картина на миналото на Марцианопол.

И тази година, събитието ще е с ВХОД СВОБОДЕН за всички желаещи да присъстват.

Община Девня очаква своите гости на 23 юли (събота), от 10.30 часа.

Снимка: Община Девня

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.