in

Сербезова за COVID обстановката във Варна: Ще се наложи да се вземат регионални мерки (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Това коментира здравният министър в оставка Асена Сербезова относно COVID ситуацията в област Варна. По нейни думи въпреки това, там има достатъчно свободни места в лечебните заведения

„Хората могат да бъдат спокойни, но това не означава, че трябва да се успокоят да не спазват противоепидемични мерки и да не се пазят и те, и близките им“, заяви здравният министър в оставка проф. Асена Сербезова преди да вземе участие в международна среща на експерти.

На национално ниво други мерки не се налагат. Проф. Сербезова спомена Варна – там трябвало да се въведат регионални мерки. Тя обаче увери, че свободни места в лечебните заведения има.

„Варна е една от областите, в които ще се наложи да вземат регионални мерки. Към настоящия момент обаче, справката, с която Министерството на здравеопазването разполага, е че легла има достатъчно“, заяви Сербезова.

„Повишава се броят на болните, но засега не се отчита натоварване на лечебните заведения“, отбеляза министърът и призова хората да спазват сами препоръките за дезинфекция, носене на предпазни маски и спазване на дистанция.

„На този етап не се предвижда промяна в продължителността на карантината при заболели от COVID-19“, разясни тя.

Тя обаче подчерта, че се очаква другата седмица да бъде обсъдено тестовете при личните лекари отново да станат безплатни.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.