in

Кирил Петков към ученици: Вие носите репутацията на България на гърба си (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Novini.bg

Премиерът Кирил Петков изказа своето признание към всички наградени от него и министъра на образованието Николай Денков ученици. По Думите на Петков учениците, които бяха наградени, са доказали, че страната ни има с какво да се гордее

25 деца от цялата страна бяха наградени с ордени от премиера в оставка Кирил Петков и министъра на образованието акад. Николай Денков.

Наградените ученици са представили България на олимпиади и международни състезания по природни науки. Признание получиха и ръководителите им.

„Вие сте чудото на България. Показахте, че България има какво да представи на света, с какво да се гордее”, заяви Николай Денков, министър на образованието.

„Вие носите репутацията на България на гърба си. Не е просто талант, а хиляди часове работа на гърба ви. И то хубавата част на репутацията на България. И това е нашата мисия в момента – да променим страната така, че да си запазим таланта”, заяви премиерът Кирил Петков.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.