in

Община Варна ще кандидатства за европейско финансиране

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Целта е да се облагороди достъпа до рибарско селище „Карантината“ и да се обособи зона за спорт. Необходимата сума е 469 хил. лева.

Община Варна ще кандидатства за европейско финансиране за облагородяване на достъпа до рибарско селище „Карантината“ и обособяване на зона за спорт. Предложението надгражда проектите за модернизация и реконструкция на рибарското пристанище, подобряване на достъпа и изграждане на образователно-информационен център. Това стана ясно на днешното заседание на ПК „Европейски въпроси и международно сътрудничество“, на което беше дадена зелена светлина за кандидатстване.

Средствата, които са необходими за реализирането на зоната, са до 469 хил. лева., като очакванията са 85% от тях да бъдат осигурени като безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма, по която трябва да се кандидатства до края на месеца, а останалите 15% трябва да дойдат от национално съфинансиране. Община Варна трябва да осигури 40 хил. лева за възнаграждения на екипа за организация и управление, обясни шефката на общинската дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ Ани Николова.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 1 август 2022 г. Максималният срок за изпълнение на проект по настоящата процедура е до 12 месеца, считано от датата на подписване на административния договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, но не по-късно от 30 ноември 2023 г.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.