in

Кирил Петков обяви добри новини за 222 общини (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Novini.bg

След днешното заседание на Министерски съвет, министър-председателят в оставка Кирил Петков заяви, че 222 общини ще получат финансиране за проектите си.

222 общини ще получат финансиране за проектите си. Всички кметове ще могат да извършат важните за тях проекти. Ще се разпределят по обективен начин средствата, с ясни изисквания за проектите.

По думите на регионалния министър Гроздан Караджов става въпрос за 418 милиона лева. А проектите покриват население от 6 171 361 души в страната.

Регионалния министър Гроздан Караджов обясни, че в момента работят експертите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и експертите на Националното сдружение на общините в България.

„Работи се върху изготвянето на списък от одобрени проекти на българските общини. Към момента са 222 общини, които ще получат финансиране“, допълни той.

„До края на деня ще обявим и окончателния списък, по който общините ще могат да идват от понеделник в МРРБ и да сключват договори”, заяви Караджов.

Министърът на образованието и науката Николай Денков обясни, че с решение от днес ще се предоставят 50 млн. лв. на 175 институции в училищната мрежа.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.