in

Медицинските специалисти излизат на протести през септември

Снимка: Pixabay

Синдикатът на медицинските специалисти е готов на протестни действия през септември, Днес част от неговите представители ще внесат подписка в Народното събрание, която декларира готовност за ефективни стачни действия

След среща, състояла се на 1 април 2022 г. в Министерския съвет, в която са участвали премиерът, министърът на здравеопазването и други представители на властта, станахме свидетели на „поредните гръмки обещания относно виртуалното увеличение на заплатите в сектора“, допълниха от синдиката.

Участниците в подписката настояват за незабавно дофинансиране на всички структури в здравеопазването в страната до нивата на минимума, подписани в Колективния трудов договор в сектор „Здравеопазване“.

Договора от 12 април 2022 г. посочва, че минималната начална заплата на лекар с една специалност трябва да е 2000 лв., на медицинска сестра – 1450 лв., а на санитар – 910 лв.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/