in

Ваня Григорова: Седемте танкера с газ няма къде да бъдат разтоварени

Кадър: Facebook/Novini.bg

Вчера премиерът в оставка Кирил Петков съобщи за сключване на договор за седем карго кораба с втечнен газ. Икономическият експерт към КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова смята, че това са празни обещания, тъй като няма къде да бъдат разтоварени корабите. Григорова смята, че не е възможно да се гарантира отоплението на българските граждани

Седемте танкера с газ няма къде да бъдат разтоварени, получихме поредните кухи обещания. Това коментира икономическият експерт към КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

Според нея енергийната криза е основата на нарастващата инфлация. „Невъзможно е да се гарантира отоплението на българските граждани. Германия много сериозно се готви за очертаващата се криза. Правят се планове за ‘топли’ стаи, където енергийнобедните да се стоплят. В България тази тема изобщо не се коментира“, смята тя.

По думите ѝ може да се пристъпи към гарантиране на газовите доставки. „Гълъб Донев е безспорен експерт, дано направи необходимите смели стъпки, ако бъде избран за служебен премиер“, посочи Григорова. И допълни, че в „Товарни превози“ не са изплащани дължимите средства за храна от една година.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/