in

Кирил Петков: Интерконекторът с Гърция трябва да получи Акт 16 до края на август (ВИДЕО)

Снимка: МС

Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков, като подчерта, че българските граждани ще усетят ползите от интерконектора точно, когато идва зимата, свързана с енергийната криза

„След като на 8-ми юли завършихме дейностите по интерконектора с Гърция, днес вече има съществен напредък по финализирането на документалната част, която е нужна, за да влезе връзката в експлоатация. Вече имаме Акт 14, като проектната компания е поела ангажимент да подсигури Акт 15 и Акт 16 в рамките на следващите 4 седмици, до края на август“, посочи Петков.

„Това е важно за всички граждани, защото реално цената на фаза пада допълнително в момента, когато имаме акт 16“, допълни премиерът.

„Ползите от интерконектора с Гърция ще се усетят от всеки български гражданин и това ще се отрази пряко на цената на живота на хората, точно когато идва и зимата, свързана с енергийната криза“, каза Петков.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.