in

Ясно е състоянието на децата, настанени в „Пирогов” след тежката катастрофа на АМ „Тракия”

Снимка: Facebook/УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

Припомняме ви, че на 14 август, автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Пострадалите бяха 17 деца, а инцидентът е станал между 217 и 218 км в посока София. Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени

Децата, настанени в „Пирогов“ след тежката катастрофа на автобус със сръбска регистрация на АМ „Тракия“, все още са в тежко състояние. Няма пряка опасност за техния живот, но въпреки това състоянието им остава тежко. Това обявиха от „Пирогов“ на брифинг.

Децата са на 11 и 12-годишна възраст. Пострадалите се намират в реанимацията. Едното дете, след дълга операция вчера, е прекарало сравнително по-спокойно през нощта. Нужни са още две оперативни интервенции, за да се подобри състояние, обясниха от лечебното заведение.

Операциите се извършват след медицинска оценка на екипите на проф. Шивачев и в зависимост от тяхната спешност. Децата ще останат толкова, колкото е нужно, за да може тяхното състояние да се стабилизира.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/