in

Недоволство от жители на град Варна: Каква е причината?

Кадър: БНТ

Живеещите в местностите „Лозите“ и „Добрева чешма“ край Варна сигнализират, че пътят, по който те се придвижват от домовете си към града и обратно е напълно разбит и вече опасен, а зимата е почти непроходим

Случвало се е дори заради състоянието му екипи на електроразпределителното дружество да отказват да се отзоват на сигнали по мрежата в тези селищни образования.

„В местността живеят около 2000 човека. Живеят семейства с малки деца, а пътят е много трудно проходим. Ако трябва да дойде линейка, трябва да се измисли някаква логистика помежду ни. Линейка не може да стигне дотук“, заяви жител на местността в ефира на БНТ.

„Две години община „Варна“ и община „Аксаково“ се опитват да кажат, че пътят не е техен. Но най-накрая признаха, че пътят е на община „Варна““, разказва друг жител.

От община „Варна“ казват, че селищно образувание „Добрева чешма“ са отпуснати най-много средства. Включително миналата година се предвижда основен ремонт на улица „Зевс“ и улица „Орфей“.

По публикацията работи: Станислава Гавазова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/