in

Доклад на американското разузнаване: Русия купува ракети и снаряди от Северна Корея

Кадър: Youtube

Това твърдение фигурира в доклад на американското разузнаване. Посочва се, че оръжията ще бъдат използвани за продължаващата война в Украйна. Високопоставен служител от САЩ заяви, че този ход на Русия се дължи на това, че руската армия страда от остър недостиг на доставки в Украйна

Руското министерство на отбраната е в процес на закупуване на милиони ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея за продължаващата си битка в Украйна, се казва в доклад на американското разузнаване, предаде Асошиейтед прес.

Американски високопоставен служител, пожелал анонимност при обсъждане на изводите в доклада, каза вчера, че фактът, че Русия се обръща към изолираната държава Северна Корея, показва, че „руските военни продължават да страдат от остър недостиг на доставки в Украйна, дължащ се отчасти на контрола върху износа и отчасти на санкциите“.

Служители от американското разузнаване смятат, че руснаците може да се опитат да закупят допълнително севернокорейско военно оборудване и в бъдеще. Изводите на разузнаването най-напред бяха публикувани от в. „Ню Йорк таймс“, отбелязва АП.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/