in

По Черноморието: Шофьор на такси возил двама, употребили наркотици. Един от тях е обявен за общодържавно издирване

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Случаят е от Бургас. Вчера следобед, след направена полицейска проверка на такси, се установява следното: управлява го криминално проявен, возят се двама, притежавали и употребили наркотици, единият от тях е обявен за издирване, тъй като трябва да лежи в затвора

На 13.09.т.г. около 14.30 ч. на ул. «Ален мак» пред № 22 в к-с «Меден Рудник» служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка таксиметров автомобил с бургаска регистрация, управляван от 35 годишен криминално проявен бургазлия.

С него се придвижвали трима криминално проявени мъже, също от от Бургас, на възраст от 34 до 35 години, единия от които обявен за общодържавно издирване за привеждане в затвора.

Непосредствено преди спирането на автомобила 35 годишния пътник, стоящ на предната дясна седалка, изхвърлил през прозореца чашка с жълто кристалообразно вещество, метамфетамин, с тегло около 20 грама. Същият е задържан за срок до 24 часа.

При извършения личен обиск са намерени и иззети : кутийка с бяло кристалообразно вещество, пико, с тегло около 2 грама и свивка със суха тревна маса, марихуана, с тегло около 4 грама.

Водачът на таксито е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на канабис. Бургазлията е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Публикувано от Силвана Димитрова