in

Камила вече носи бижутата на покойната Елизабет II (СНИМКА)

Кадър: Youtube/Daily Mail

Съпругата на британския крал Чарлз III, Камила, вече започна да носи бижутата на покойната кралица Елизабет II. Едно от тях е именно диамантената детелина, която е била сватбен подарък на кралицата

Кралицата-консорт съвсем очаквано е наследила голяма част от бижутата на покойната си свекърва. Камила бе забелязана да носи на ревера си брошка, принадлежала на Елизабет II, предават marica.bg.

Брошката е във формата на малка детелина и е била сватбен подарък на нейно величество. Тя е изработена от диаманти и зелени персийски смарагди. Кралицата е я получила за сватбата си с принц Филип от херцогинята на Портланд.

Съпругата на новия британски крал избра да сложи трилистната детелина по време на посещението си с Чарлз III в Белфаст, столицата на Северна Ирландия. Изборът на брошката не е случаен, защото именно детелината е национален символ на ирландците.

Според легендите, Свети Патрик е използвал именно детелини, за да обяснява на хората единството между Бог Отец, Син и Светия дух в Светата Троица.

Така трите листа на детелините стават ирландския символ на Светата Троица, а зеленото – цветът на ирландската нация.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @camillapb.news

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/