in

Можем ли да шофираме с летни гуми през зимата?

Снимка: Pixabay

Автоексперт обясни какви са правилата, които следва да спазваме през зимния сезон относно гумите на автомобила. Той посочи, че карането с летни гуми през зимата е възможно, но не е препоръчително. По закон грайферът следва да е над 4 милиметра

„Възможно е да се шофира с летни гуми и през зимата, но това в никакъв случай не е разумно и безопасно. От гледна точка на материалите, от които е изработена гумата и техните свойства“, заяви автоекспертът Робърт Любенов пред Нова телевизия.

Той посочи кои са особеностите на зимния грайфер на гумата.

„По-различната шарка се ползва, за да може да драска по леда максимално и да бута снега настрани. Това е разликата с летните гуми, които са направени да ви спасяват от аквапланинг и по-сериозни дъждове“, заяви автоекспертът.

„Силно желателно е вече да се направи смяната със зими гуми, защото температурите сутрин са 7-8-10 градуса и свойствата на лятната гума не са вече толкова налични“, допълни той.

Гумите за зимата трябва да имат над 4 милиметра грайфер, обясни автоекспертът. Така че през зимата е възможно да се кара и с летни гуми, стига грайферът им да попада в тези ограничения.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/