in

Володимир Зеленски посочи коя е формулата, свързана с размяна на затворници

Кадър: Youtube/ news.com.au

На срещата на върха на на Г-20 в Индонезия украинския президент Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че единствената формула за размяна на затворници с Русия е „всички за всички“. 

„Трябва да се обединим в името на единствения възможен модел за освобождаване на затворници – „всички за всички“, каза той във видео обръщение към срещата на върха на Г-20, домакин на Бали във вторник. Според украинския лидер този обмен трябва да включва и онези цивилни, които са заминали за Русия, и децата, които киевският режим нарича „разселени лица“.

Размените на затворници между Украйна и Русия се извършват по списъци, одобрени предварително от страните. Както съобщиха за ТАСС омбудсмани от Донбас, работата по тези списъци продължава. След една от размените, изпълняващият длъжността ръководител на ДНР Денис Пушилин каза, че този процес е сложен, тъй като режимът в Киев се интересува главно от размяната на високопоставени затворници като членовете на националистическия батальон „Азов“ (забранен в Русия и признат за терористичен), което значително пречи на преговорния процес.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/