in

Утре във Варна пристига корабът „Царевна“

Кадър; Youtube/ БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Екипажът на „Царевна“, след евакуирането на 14 души от тях през април, включва останалите доброволно на борда капитан Павел Павлов, двама български и двама украински моряци. През април, след прибирането на евакуиралите се моряци, беше коментирано, че броят им не е достатъчен, за да може корабът да отплава. Понастоящем плавателният съд е отплавал от Мариупол с пълен екипаж. Наети са украинци за попълване на състава.

Корабът „Царевна“ ще акостира във Варна утре следобед, съобщиха от БНР.

Очакваше се плавателният съд да е в морската столица на 11 ноември, но се наложи да изчака няколко дни, за да премине през Керченския проток.

Припомняме, че заради започналата война в Украйна през февруари „Царевна“ бе блокиран около 9 месеца в пристанище Мариупол и напусна порта миналата седмица. През април беше евакуиран част от екипажа – 14 българи и един украинец.

По думите на Стефанов в момента на борда има 14 души екипаж, като двама от тях са българи – капитанът и фитерът.

Във Варна корабът ще бъде ремонтиран, като все още се уточнява къде точно ще стане това, допълни Стефанов.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/