in

Бивш директор от отдел „Издирване“: Може да се направи категоричен извод, че става дума за отвличане

Кадър: vbox/ Здравей България

За по детайлно проучване на семейството на изчезналия Александър призова Красимир Занев, бивш директор на отдел “Издирване” в МВР. По неговите думи е изключително важно да се направи по – дълбока връзка в разследването на семейния кръг на детето и отношенията между тях.

“Трябва да се обърне внимание върху поведението на родителите. Да се разбере в какви отношения са били, какво са говорили, как са говорили. Имаше сигнали, че майката на Александър преди време е искала да вземе детето при нея, но бащата не го е разрешавал”, коментира още Красимир Занев.

„Това дете след като няма храна вода и тeмпeратурите навън вече са ниски – 7 дни трудно би оцелял особено в неговото здравословно състояние.

Той допълни, че е образувано е досъдебно производство за възможно отвличане. „Така ще се наблегне на това кой с каква цел би го направил дали майката има пръст в това, дали тя е замесена в това, или детето е отвлечено от друг човек, не дай боже на педофил защото в своята практика съм имал и такива случаи“, коментира още Занев.

„Ако е отвлечен или заключен някъде, като се има предвид неговото състояние трудно би излязъл от тази ситуация.“ По неговите думи, полицията прави добре организирани мероприятия, свързани с издирването на момчето, но бих казал че трябва да се провери ако е нужно дом по дом в района, както и различни помещения в града. „Трябва да се провери дали в близост има някой регистриран с предишни криминални прояви“,допълва още той.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/