in

Шопската салата с нова цена – колко от българите ще могат да си я позволят?

Цените на продуктите растат постоянно, а това ще се отрази и на любимата ни шопска салата, която е традиционна за нашата трапеза. От ресторантьорския бранш вече се шегуват, че заможните хора ще си проличат по това дали могат да си позволят порция шопска салата.

 

 

Ето такъв хумор и ирония пораждат новите повишаващи се цени на продуктите, които сме свикнали щедро да режем в любимата ни шопска салата. От ефира на Нова Тв,  баба Дешка от Горно Драглище сподели, че трябва да има поне 300 грама в една шопска салата. „Ако са домашни продуктите, цената би трябвало да е много повече, инфлацията за мен е 100%. 2-2,50 лева минимум ще струва доматът, сиренцето и краставицата са около 1,5 лв., пиперката левче. Щом човек иска да хапне, не може да не плати“, каза тя.

По думите ѝ половин кило шопска салата ще е скъпа, ако е с домашни продукти, защото са отгледани с много труд и са качествени. А цената ще бъде около 10 лева.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/