in

Разбиха един от прозорците на НОИ във Варна

Крадци разбиха един от прозорците на НОИ във Варна. Това се е случило в сряда. Откраднати са материални вещи с сумата от около 10 лв. Крадците са влезли през терасата и са разбили един от прозорците.

 

Директорът на НОИ Варна Дияна Агностиева даде пред ефира на Бнт повече подробности. „Извършителя е иззел това, което е намерил като налично по бюрата на служителите, няма липсваща документация или ценна техника. Има разместен компютър, но не е взет.“, допълва още тя. На въпроса дали преди е имало такивва опити директорката, каза че до сега е имало посегателства, но не сериозни. Имало е посегателства върху покрива на сградата.

„Проблема е, че е паметник на културата, изработен е  от даден метал, който е ценен за крадците, които търсят бърз оборот на това, което вземат.“,разказва още тя.

Сградата се охранява, като през деня има служител, който се грижи за реда в сградата, а през нощта работи автоматизирана охранителна система.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/