in

Скандален клип на поп фолк изпълнители вбеси Софийската митрополия

Кадър: vbox/Здравей България

Видеото стана причина от Софийската митрополия да изпратят гневно писмо до изпълнителите и до продуцента на музикалната компания  Според Юлиан Николов адвокат на Софийската Митрополия, певицата качена на камбанарията пред светия кръст това е допустимо действие. Това беше подложено на много сериозен анализ от Софийската епархия.

Видеото към песента „Крадена любов“ е заснето на територията на православен храм „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров Кръст“ в самоковското село Ковачевци. По думите им никой не е искал разрешение за заснемането на клипа.

„Храмовете са обществени места. Специални мерки да бъдат опазени от достъпа не се взимат. Идеята на храма е да бъде винаги отворен, но за молещи се християни, не за подобен тип изкуство”, каза още Николов.

„Недопустимо е подобно съдържание да бъде разпространявано, уважавайки цялата свобода на това да може да се изразява всеки, който прави изкуство, но това не трябва да става за сметка на общоприети ценности и морал, което в случая е нарушено. Следва да бъде спряно разпространението на клипа”, коментира адвокатът.

„Отговор от музикалната компания нямаме. Имахме контакт по рано през седмицата. Но определено разпространението на клипа продължава да засяга и вреди на Софийска митрополия и БПЦ”, каза Николов.

Режисьорът Людмил Иларионов коментира от студиото на Нова че не са направили нищо нередно. „Снимахме един хубав клип, хубава песен, с хубав текст. Ако те имат претенции, че това е техен имот, поне да го поддържат. Отидете да видите какво е там – пълна разруха”, коментира режисьорът.

По думите му те си търсят скандал. Той допълва че ако това е камбанария, е  трябвало да има камбана, а такава не е имало. „То изглежда като тераса с ръждясал кръст отгоре”, коментира още Иларионов.

По публикацията работи : Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/