in

Кирил Петков отвърна на удара: Борисов избра машините за гласуване, а не Мадуро

Колаж: "Нова Варна"

По думите на съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков не Мадуро а именно Бойко Борисов е избрал машините за гласуване. Той допълни, че държи да види оттеглянето на целия законопроект и че ако хартиената коалиция оттегли своите безумия ще влязат в пленарната зала.

Ако „хартиената коалиция” оттегли среднощните си безумия, ние още днес ще влезем в зала”, обясни Петков. Министерски съвет на партията ГЕРБ избра тези машини, не Мадуро, заяви Петков.

Няма да коментирам чувалите с лъжи. През цялото време искаме да работим за бюджета и решаване на реалните проблеми на хората, а БСП, ГЕРБ и ДПС избраха да отворят Изборния кодекс. Това ли е най-важното. Защото искат реално да вършат измами с вота на хората, коментира Петков. Държим да видим оттеглянето на целия Изборен кодекс. Ако „хартиената коалиция“ оттегли среднощните си безумия, ние ще влезем в пленарната зала.

Това заявиха лидерите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ Кирил Петков и Христо Иванов след извънредно заседание на двете групи.

Днес ПП и ДБ внасят предложение за създаване на временна комисия, която да се занимае с Изборния кодекс със срок на действие 1 месец. Тя ще заседава пред очите на всички заедно с гражданските организации.

Няма да стоим настрана, докато някои приема изменения и залага възможност за злоупотреби в изборния процес между 2 и 4 през нощта, категоричен бе Петков.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/