in

Масова стрелба в Колорадо: Въоръжен влезе в нощен клуб и уби петима (СНИМКИ)

Полицията в Колорадо Спрингс съобщи, че е получила обаждания късно в събота вечер и е пристигнала в „Клуб Кю“ в полунощ (07:00 ч. по Гринуич в неделя). Две минути по-късно полицаите задържали 22-годишен мъж, който също така бил ранен. Кметът на Колорадо Спрингс Джон Сътърс потвърди, че заподозреният е бил надвит от „един или повече клиенти“ на заведението, и добави, че „действията им са спасили животи“.

„На мястото на случилото се бяха открити множество огнестрелни оръжия. Органите на реда все още се опитват да установят на кого са принадлежали огнестрелните оръжия. По време на стрелбата заподозреният е използвал дългоцевна винтовка“, се казва в изявление на полицията.

От клуба направиха изявление във Фейсбук след масовата стрелба:

„Клуб Q е в шок и дълбок траур със семейството и приятелите, чиито близки са били безсмислено отнети от тях. Ние осъждаме ужасяващото насилие, което разби една празнична вечер за всички в LGBTQ общността на Колорадо Спрингс и нашите съюзници. Клуб Q предлага нашата най-голяма благодарност на онези, които се задействаха незабавно, за да спрат стрелеца и да предотвратят повече загуби на живот и наранявания. Club Q винаги е предоставял място за LGBTQ хора и нашите приятели съюзници да празнуват заедно. Ние винаги ще говорим и подкрепяме правото на всеки да бъде себе си и да бъде в безопасност. Настояваме тези, които разпространяват отвратителна реторика и насърчават насилието, да спрат това поведение незабавно, преди още хора да пострадат. Настояваме с всичко в сърцето си всеки човек да направи каквото може, за да говори в защита на LGBTQ хората и правото на всеки да бъде в безопасност.

 

 

 

Байдън заяви, че макар мотивът за нападението все още да не е ясен, „знаем, че през последните години ЛГБТ-общността е подложена на ужасяващо насилие, предизвикано от омраза.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че омразата не може да бъде толерирана, след като петима души бяха убити, а други 25 бяха ранени при стрелба в нощен клуб, посещаван от хомосексуалисти, в град Колорадо Спрингс, предаде ДПА.

„Местата, които би трябвало да бъдат безопасни пространства за приобщаване и празнуване, никога не трябва да се превръщат в места на терор и насилие. Но това се случва твърде често. Не можем и не трябва да толерираме омразата“, каза Байдън в свое изявление.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/