in

Пак се отлага делото за продажбата на 16 общински имота във Варна

Снимка: Pixabay

Припомняме, че през лятото вече бившият областен управител на Варна Благомир Коцев каза, че решенията за продажбата на 16 от 19 общински имоти във Варна ще бъдат обжалвани. Новата дата на делото е 05.12.2022 г.

Административно дело №1559 по описа на Административен съд Варна за 2022 г., образувано по две жалби – на Областния управител Варна и на Г.Д.С. срещу решения на Общински съвет – Варна, на основание, на които Община Варна трябва да осъществи продажби на 16 недвижими имота, частна общинска собственост, бе отложено за пореден път.

Новата дата, на която делото ще се гледа е 05.12.2022г. (понеделник) от 15:00 часа.

Причината за отлагането този път е неспазване на срока за внасяне на съдебно-техническата експертиза от страна на вещото лице.

Припомняме, на 8 юни т.г., бившият вече областен управител Благомир Коцев обяви, че решенията за продажбата на 16 от 19 общински имоти във Варна ще бъдат обжалвани, тъй като са намерени сериозни законови аргументи да бъдат вкарани в съда. Месец по-рано общинският съвет гласува да бъдат продадени общо 140 дка. общински имоти, приходите от които да влязат в бюджета на Община Варна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.