in

Зеленски отправи призив към ООН: Иска да му пратят експерти

Кадър: Facebook

Държавният глава на Украйна отправи призив към Съвета за сигурност на ООН, свързан с предприемане на действия за прекратяване на въздушните удари от страна на Русия. Володимир Зеленски поиска изпращането на мисия от експерти на обектите от критичната инфраструктура

Украинският президент Володимир Зеленски призова Съвета за сигурност на ООН да предприеме действия за прекратяване на руските въздушни удари срещу жизненоважна инфраструктура в страната му.

Той поиска ООН да изпрати мисия от експерти на обектите от критичната инфраструктура, които да дадат оценка на щетите.

Междувременно в Украйна започна възстановяването на електроснабдяването в редица райони, след като три от общо четирите действащи атомни електроцентрали на територията ѝ бяха изключени от електрическата мрежа след нова серия руски удари. Това съобщи в Telegram заместник-ръководителят на президентската администрация Кирило Тимошенко.

По данни на украинската армия, по територията на страната през вчерашния ден са били изстреляни близо 70 ракети, 30 от които по столицата Киев. Украинските отбранителни сили са успели да свалят 51 ракети.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/