in

Ето защо да не си ровите в социалните мрежи преди да заспите

Снимка: Pixabay

Навикът на хората да заспиват с мобилните си телефони, докато проверяват социалните мрежи, влияе отрицателно върху качеството на съня. Това съобщи Всеволод Полоцки, професор в Медицинския университет „Джон Хопкинс“ в САЩ.

Според експерта подобно заспиване може да причини прекъсвания в работата на биологичния часовник, липса на сън и да се отрази неблагоприятно на фазата на съня.

„Възрастните хора трябва да спят най-малко по седем часа на ден и да не използват компютри, iPhone, iPads или други електронни устройства в леглото. В идеалния случай това правило трябва да се спазва два часа преди лягане“, коментира специалистът.

Полоцки е сигурен, че, за да се осигури здравословна почивка за възрастния и за детето, е необходимо да не се употребяват електроники и да не се яде преди лягане, а също и да не се заспива заедно с детето.

Известен факт, е че липсата на здравословен сън влияе неблагоприятно върху степента на възстановяване на мозъчните клетки. Сънят, който е по-малко от пет часа на ден, увеличава риска от диабет и може да предизвика депресия, както и развитие на сърдечно-съдови заболявания.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/