in

Психиатър: Злоупотребата с алкохол в българските семейства е ежедневие, това поражда насилие (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7

В интервю, психиатърът Веселин Герев разказва за това колко много за зачестили случаите на домашно насилие и каква е причината. Той обясни, че според данни, един от основните виновници за повечето насилия и убийства е именно алкохолът.

„Вече 5 години тази тема е много коментирана. Напреженията в българските семейства станаха прекалено много. Това е бичът на съвременното семейство. Друг фактор е употребата и злоупотребата с алкохол, която е ежедневие“, казва той.

„Алкохолът е един от факторите, който рязко покачва желанието за домашно насилие. След раздяла между партньорите, пиещият, който в повечето случаи е мъжът, който развива т. нар ревностна параноя“, добави Герев.

Случаите на домашно насилие, причина за което е ревностна параноя, се увеличават през последните пет години. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” психиатърът д-р Веселин Герев.

Повече във видеото:

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/