in

Експерти посочиха кои храни могат да се превърнат в опасни, ако се топлят в микровълнова

Кадър: Youtube/BrokerLink

Експерти предупреждават много да се внимава с храните, които пускаме за претопляне в микровълновата, тъй като някои от тях не само губят полезните си свойства, но могат дори да се превърнат в отрова.

Микровълновата печка е един от електроуредите, без които в днешно време много хора не могат. Без съмнение този уред спестява време и улеснява живота на съвременния човек. В същото време обаче трябва да знаем как правилно да използваме микровълновата и какви храни да не слагаме в нея, за да не навредим на здравето си.

Експерти казаха кои продукти са противопоказани за микровълнова фурна, тъй като това може да бъде вредно за здравето, пише zdrave.to.

Така например, когато е изложен на микровълни, чесънът губи своите лечебни свойства. Подобно е положението и с броколите. Ползите от този вид зеле след микровълнова ще намалеят с 97 процента, посочват експерти.

При нагряване на замразено месо във фурната в него се развиват опасни микроби.

Експертите също не препоръчват загряване на замразени плодове в микровълнова печка, тъй като в този случай съдържащата се в тях глюкоза ще се превърне в канцероген. При контакт с микровълни протеиновите компоненти изчезват от рибата и сиренето, а E. coli може да се образува в кърмата.

В същото време експертите обръщат специално внимание на факта, че никаква храна не може да се нагрява в пластмасови съдове.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/