in

Какво се случва с двамата млади украинци, арестувани за трафик на мигранти у нас?

Снимка: Pixabay

Припомняме, че миналата седмица бяха задържани двама украинци на по 20 години за трафик на мигранти. Според съда мигрантите от Сирия и Ирак са били общо 24 на брой. Днес бе взето решение двамата украински граждани да останат в ареста.

Старозагорският съд остави в ареста двамата 20-годишни украинци, които бяха арестувани за трафик на мигранти от Сирия и Ирак.

По информация на съда, цитирани от БГНЕС, мигрантите са били 24 на брой.

Съдиите са категорични, че има опасност украинските трафиканти да се укрият. Затова им наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Припомняме ви, че през миналата седмица, украинците бяха арестувани в старозагорското село Ракитница след над 70-километрова гонка, започнала още от АМ „Тракия“.

Преминавали са през населени места със скорост от над 140 км/ч. След като е бил спрян управляваният от украинците бус са установени 22-ма души в него.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.