in

Български локомотив си поръча един от най-богатите хора в Украйна

Снимка: Pixabay.com

За кого русенският локомотивен завод Експрес Сервиз модернизира трети дизелов локомотив от серия 52? Кой е клиентът, за когото е била напълно преобразена, произведената в ГДР машина? Отговорите на тези въпроси са интригуващи.

Поръчкака е дошла от компанията Промет Стиил ЕАД, която е част от украинската металургична група Метинвест. Най-известният завод на групата е Азовстал в Мариупол.

„Ситуацията за холдинга в Украйна е тежка, а най-големият им завод Азовстал е окупиран. Въпреки това, Метинвест инвестират в екология и енергийна ефективност с нашите маневрени решения. Желаем им успех“, съобщават от Offnews.

Собственик на Метинвест е един от най-богатите украинци – Ринат Ахметов.

Русенският локомотивен завод произвежда маневрени локомотиви. Също така извършва и ремонт и модернизация на стари машини. Наскоро предприятието осъществи изключително мащабно преобразяване на един от локомотивите на БДЖ по теснолинейката Септември-Добринище. Започнат е ремонт и на втора машина.

Освен това български маневрени локомотиви, произведени в Русе, се изнасят в десетки държави по света, като техни машини обслужват дори част от маневрената дейност на високоскоростните влакове на френските железници.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/