in

Ще изникне ли първият небостъргач във Варна на мястото на ключова бензиностанция? (СНИМКИ)

Колаж: "Нова Варна"

Миналата година Ви бяхме съобщили това, че Морската столица все повече се доближава до това да се сдобие с първия си небостъргач. Тогава мнозина се чудеха доколко това е така и може ли да бъде реализирано? Факт е обаче това, че теренът, за който се говореше, че ще бъде използван за реализирането на проекта, сега се освобождава.

Още преди година екипът на медия “Нова Варна” потърси отговори.

На 14 януари 2021 г. екипът ни се свърза с архитектурно студио STARH в опит да осъществи контакт с архитекта на проeкта – Светослав Станиславов. От фирмата заявиха, че възложителят не желае да дава публична информация за медиите и ни предложиха да изпратим имейл с въпроси. Екипът ни изпрати писмено запитване, на което обаче не получи отговор.

Одобряват ли варненци 140-метровия небостъргач? Кой ще подпише разрешението му?

Още от началото на 2021 година в сайтовете за имоти се появиха предложения за предварителна продажба на апартаменти в “новия небостъргач на Варна”. Цените варираха между 1100 и 1720 €/кв. м.

РИОСВ: Община Варна и район „Приморски“ са уведомени за небостъргача

Преди година екипът ни потърси и позицията на главния архитект на Варна Виктор Бузев. Тогава той заяви, че медиите правят реклама на несъществуващо проектно предложение. По думите му не е запознат с проекта и не е входирано такова инвестиционно предложение в Община Варна.

“Нямам представа за какво е, никой не се е срещал с мен, никой не ме е занимавал.”, коментира пред “Нова Варна” арх. Бузев.

Колаж: „Нова Варна“

В медиите се тиражираше, че мястото, на което е предвидено да се появи небостъргачът по проект, е на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Битоля“, срещу МБАЛ „Св. Анна“ и до големия магазин на „Лидл“. В момента на терена, предвиден за 140-метровата сграда, има бензиностанция.

Екипът ни се натъкна на поставена бележка на въпросния обект на бензиностанция BENITA, която гласи следното:

„ЗАТВАРЯМЕ! Считано от 01.12.2022 г. за съжаление се налага да затворим обекта поради инвестиционни намерения на собственика на терена! Уважаеми КЛИЕНТИ, приемете нашата благодарност, че дълги години се доверявахте на нашето професионално отношение и качество на горивата. Надяваме се, че и в бъдеще ще останете наши клиенти“.

Екипът ни попита работещ в бензиностанцията какви са причините за затварянето на обекта, а той отвърна: „Ще има проект. Не мога да кажа нищо повече.“

Снимка: „Нова Варна“

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.