in

По повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН: Ето къде можете да се изследвате безплатно във Варна

Снимка: Pixabay

Днес е Световен ден за борба с ХИВ/СПИН. Излезе информация къде варненци могат да се тестват безплатно и анонимно днес.

И тази година Варна се включва активно в кампанията, посветена на Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, който отбелязваме днес (на 1 декември).

Кампанията е под мотото „Пазя себе си, пазя и теб!“ и започна още преди няколко дни с информационна кампания и кампания за безплатно анонимно изследване в Икономическия и Техническия университет в града.

Днес, всеки който желае да се изследва, може да го направи на мобилния медицински пункт, който ще бъде разположен пред един от големите търговски центрове във Варна на бул. „Сливница“ 185 в часовия диапазон между 17.00 и 20.00 часа.

Освен в мобилните кабинети, хората могат да се изследват и в РЗИ във Варна, където до 9 декември са обявени Дни на отворените врати.

Предвидени са и онлайн инициативи в профилите на дирекция „Превенции“ в социалните мрежи и в youtube канала на дирекцията.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.