in

Манчестър е избран за топ дестинация за пътуване за 2023 г

Снимка: Pixabay.bg

Издателите похвалиха сцената на изкуствата и гастрономическото разнообразие на града в Обединеното кралство. Манчестър влиза в списъка с 30-те най-добри места за посещение в цял свят.

Lonely Planet избра Манчестър като една от своите задължителни дестинации за 2023 г., единственият град в Обединеното кралство, който влиза в годишния списък на пътеводителя за най-добро пътуване.

Снимка: Pixabay.bg

Градът е описан като „един от най-добрите – ако не и най-добрият – градове в Обединеното кралство, с по нещо за всеки“. Той е включен в почетен списък, в който са още Сидни, Лима, Монтевидео, Марсилия и Дрезден.

Сред главните акценти, посочени за Манчестър, са: повторното отваряне през февруари на Манчестърския музей, наскоро разширения Манчестърски еврейски музей и Factory International – културен център, който трябва да отвори врати следващия юни, след закъснения и 100 милиона паунда над предварително предвидения бюджет за неговото изграждане.

Церемонията по откриването на Factory ще бъде завладяващо изживяване, съчетание от танци, музика и визуални ефекти на Matrix films, режисирано от Дани Бойл.
Lonely Planet също така набляга и на проекта на National Trust за превръщането на неизползван железопътен мост в парк в стил High Line, наречен Castlefield Viaduct.

За да направи избора си за 2023 г. Lonely Planet разделя земното кълбо на пет категории: хранене, пътуване, почивка, свързване и учене. Манчестър фигурира под категория „научете“, Той е хвален за своята динамична сцена на изкуствата и е описван като място, което „е нараснало както с размери, така и с известност през последните години, метаморфозирайки се в брилянтно креативен, гордо музикален и гастрономически разнообразен център. Много просто, това е един от най-добрите – ако не и най-добрият – градове в Обединеното кралство, с по нещо за всеки.“

Посетителите на града могат да разгледат Манчестърската художествена галерия, библиотеките Central и John Rylands, уличното изкуство Northern Quarter, Центъра за занаяти и дизайн в Манчестър и залата за хранене Mackie Mayor.

Съвети за нощен живот включват коктейли в Three Little Words или the Refuge, описан от Guardian като „бляскава котка“ след отварянето му през 2016 г.; джаз при Мат и Фред; музика на живо в Band on the Wall.
Всяка година списъците на Lonely Planet за най-добри градове, като дестинации за пътувания, започват с номинации от общността в самото населено място. Оценките се дават от служители, писатели, блогъри и издателски партньори. Номинациите са сведени до само 30 дестинации. Всеки е избран заради своята актуалност, уникални преживявания, фактор „уау“ и постоянен ангажимент към устойчивост, общност и разнообразие.

Том Хол, вицепрезидент на Lonely Planet, каза: „Всички в Lonely Planet са развълнувани от включването на Манчестър в Best in Travel 2023. Градският динамизъм на Манчестър, съчетан с очарователна историческа и културна сцена, го прави вълнуващ избор. Следващата година ще бъде страхотна в Манчестър за културни събития, като повторното отваряне на Манчестърския музей, стартирането на новия Factory International и възможността да обиколите виадукта Castlefield. Това е град, който трябва да се изживее, а не просто да се посети, така че нашите предложени маршрути също включват музика на живо, страхотни места за хапване и пиене, обиколки с улично изкуство и много други.“

Превод и редакция: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/