in

Днес президентът връчва първия мандат за съставяне на правителство. Кой ще бъде избраникът на ГЕРБ?

Кадър: Facebook

Днес президентът Румен Радев ще връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Часове преди връчването на първия мандат – Бойко Борисов очерта два варианта за премиер – единият е лидерът на партията да заеме поста, а вторият вариант е да се излъчи неутрална фигура за премиер, за да има стабилност.

Ще го получи най-голямата парламентарна група в 48 НС – тази на ГЕРБ-СДС
Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 48 НС – тази на ГЕРБ-СДС. Държавният глава ще връчи проучвателния мандат на техен кандидат за министър-председател в 10:00 часа.

Румен Радев вече обясни, че бави процедурата с тази цел партиите да намерят консенсус за формиране на стабилно мнозинство.

И за да не се окажем на избори в средата на зимата.
Бойко Борисов обяви, че ще предложат правителство от експерти и обеща партията да търси диалог с всички парламентарни формации.Борисов вчера обяви, че той самият е най-подходящият избор за справяне с кризата.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер има една седмица за съставяне на правителство. Ако не успее – вторият мандат ще бъде връчен на „Продължаваме промяната“.

По публикацията работи:Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/