in

Володимир Зеленски разкри какъв ключов фактор липсва на Русия

Кадър: Facebook

Украинският президент Володимир Зеленски призова във видеообръщение сънародниците си да проявят постоянство и издръжливост пред настъпващия зимен сезон. По неговите думи врагът си опитва да използва зимните условия срещу тях и да направи студа част от своя терор.

 

„Ние трябва да направим всичко по силите си да оцелеем през тази зима, без значение колко сурова е тя“, заяви украинският президент. Той подчерта, че трябва украинският народ да направи всичко по силите си за да оцелее тази зима.

Русия има предимство в ракетите и артилерията, каза той, „но ние имаме нещо, което окупаторът няма и няма да има: ние защитаваме нашия дом и това ни дава най-голямата възможна мотивация“.

„За да преживеем зимата, ние трябва да бъдем по-издръжливи и обединени от всякога“, заяви Зеленски и каза, че украинският народ се бори за свобода и в защита на истината.

„Четвъртият ден от тази зима е към своя край. Зимата, която явно ще е трудна. Но все пак си струва да възприемаме тази зима не като изпитание, а като време – време, което ни доближава до най-важното – до победата. Всеки от тези 90 зимни дни.“ – са част от думите му в социалната мрежа.

„Да оцелееш тази зима означава да защитиш всичко. Русия все още има ракети и предимство в артилерията. Но ние имаме нещо, което окупаторът няма и няма да има – ние защитаваме дома си и това ни дава най-силната мотивация. Ние се борим за свобода и това винаги увеличава силата. Ние защитаваме истината и това обединява целия свят около Украйна“, заяви Зеленски, цитиран от „Украинская правда“.

„Врагът наистина се надява да използва зимата срещу нас: да направи зимния студ и трудности част от своя терор. Да издържиш тази зима означава да защитиш всичко. Цяла Украйна трябва да стане една голяма точка на непобедимост и да работи всеки ден, да работи всяка вечер. Държавата, бизнесът, хората – всички ние, украинците, всички заедно.“,казва още той.

По публикацията работи:Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/