in

Учени от Великобритания разкриха от какво ни предпазва пиенето на черен чай

Снимка:Pixabay

Според ново проучване пиенето на черен чай има редица ползи за вашето здраве. Твърди се, че вторичните растителни вещества в черния чай и други разновидности имат благоприятен ефект върху цялата сърдечно-съдова система – и ни предпазват от болести в напреднала възраст.

Пиенето на чай ни предпазва от болести в напреднала възраст – това показва актуално проучване на университета Edith Cowan (ECU) във Великобритания. Проучването доказва удивителното влияние на съдържащите се в чая флавоноиди. Според учените те трябва да имат благоприятен ефект върху съдовото здраве и да предпазват от свързани с възрастта заболявания като артериосклероза, пишат от Focus.de

Флавоноидите са около 8000 различни вещества, които могат да бъдат причислени към вторичните растителни вещества. Те се срещат все повече в лука, горските плодове, ябълките, броколите, зеле, чая и червеното вино. Изследователите обаче подозират разлики в ефектите на различните източници на флавоноиди.

Подобно на други фитохимикали, флавоноидите, като антиоксиданти, се смята, че имат положителен ефект върху здравето и дори защитават клетките от оксидативен стрес и свободни радикали. 

Съответно, за тях се казва:

  • облекчаване на възпалението
  • понижава кръвното налягане
  • може да подсили имунната система

По публикацията работи:Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/