in

Една от най-старите работодателски организации кани бизнеса във Варна

Колаж: "Нова Варна"

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) е първата неправителствена организация на частни работодатели и предприемачи. ССИ идва в помощ на бизнеса в условия на криза. Защитава интересите на членовете на ССИ в рамките на националния съвет за тристранно сътрудничество, съдейства с финансови инструменти, помага с партньорство в зелен преход, дигитална трансформация и киберсигурност, предоставя помощ за развитие в международни пазари. ССИ организира среща и във Варна.

В Морската столица срещата ще се състои на 7 декември, 2022 година от 18:00 часа в Зала Панорама 13, Рослин Димят хотел – Варна

На срещата в морския град ще се запознаете с: правата, които имате като член на ССИ на национално ниво; допълнителните услуги, с които подпомагаме бизнеса Ви; новата бизнес среда и възможностите за развитие.

Срещата във Варна ще бъде седмата по ред, провеждана в по-големите градове в страната.

1. Съюзът за стопанска инициатива – в дати и цифри

Съюзът за стопанска инициатива /ССИ/ е учреден на 22 декември 1989 година и е първата неправителствена организация на частни работодатели и предприемачи. През 1993 година ССИ официално е признат от Министерския съвет на Република България и получава статут на национално представителна организация на работодателите и участва активно в тристранния диалог (работодатели – синдикати – изпълнителна власт) на всички нива – национално, отраслово и общинско.

Работодателската организация ССИ е автентичен представител на микро, малкия и средния бизнес и занаятите.

2. Какво различава ССИ от други работодателски организации?

ССИ е създаден, като съюз изцяло на частни предприятия. Изживявайки в своето развитие върхове и спадове, днес ССИ е автентичен, неказионен и неконформистки съюз на инициативни предприемачи, който открито, ясно и недвусмислено ежедневно отстоява позицията и интересите на бизнеса. ССИ ежедневно се утвърждава като най-динамично развиващия се съюз на работодатели в България. Със своята открита и принципна позиция ССИ печели авторитет и респект на останалите социални партньори – изпълнителна власт и синдикати.

3. Дългосрочни цели на ССИ

– Създаване на справедлива и конкурентна среда за превръщането на България в предпочитано място за инвестиции.

– Укрепване дейността на ССИ и защита на малки средни предприятия. – Внедряване на нови екологични и модерни цифрови технологии в индустрията, развитие компетентността на работната ръка чрез политики за задържане на младите хора в България.

– Изграждане на силна организация, която е разпознаваема сред своите членове и предлага високо качествени услуги.

4. Защо да членувам в ССИ?

– ССИ легитимно представлява и защитава интересите на бизнеса пред всички органи на тристранното сътрудничество, държавните и общинските власти в България.

– ССИ лобира с всички позволени от законите средства за защита на интересите и решаването на принципните проблеми на своите членове на всички нива на изпълнителната и законодателната власт.

– ССИ има международни контакти с авторитетни работодателски организации, които подкрепят усилията му за промяна на институционалната и нормативната рамка за правене на бизнес в България в съответствие с модерните индустриални отношения.

– ССИ подпомага създаването и развитието на българския бизнес с конкретни услуги, дейности и инициативи на национално и регионално ниво.

– ССИ познава проблемите на предприемача и взема достойна и истинска позиция в негова защита, лишена от казионност и конформизъм.

– широката членска маса на ССИ е гаранция за представителност и съобразяване на властите с позицията му за национално и регионално устойчиво развитие.

– ССИ днес е най-динамично развиващия се работодателски съюз.

– ССИ е съюзът на инициативните – на тези, които искат да развиват себе си, своята фирма и икономиката на България.

– ССИ е съюзът на модерните индустриални отношения “труд и капитал”, съюз който приема и работи за реализиране на европейските ценности на XXI век

– обединен в ССИ мога да разчитам на подкрепата на организацията и имам ново самочувствие.

Източник: ССИ

Подобна среща вече се е състояла в град Сливен.

В Сливен Васка Бакларова, председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ), заяви, че на представителите на местния бизнес им липсва прозрачност и сигурност в ситуацията на политическа нестабилност и криза след криза. От националната работодателска организация, представляваща над 10 500 компании в 66 различни бранша в страната, инициираха среща със сливенски компании.

„Целта на срещата е да установим по какъв начин може да сме полезни на местния бизнес, да си взаимодействаме, как можем да ги представляваме на местно и национално ниво, имаме интересна информация за проекти, в които ССИ дава възможност на членовете си да се включат безвъзмездно“, посочи Бакларова в Сливен.

Над сто компании, представители на малкия, средния и големия бизнес в Сливенско, са проявили интерес към срещата, каза още тя.

Резервирайте своето място на:

0899 57 55 55,

varna@ssibg.org

Снимка: Sliveninfo

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.