in

Демерджиев: Поздравявам доброволците, които не жалят сили да помагат в беда

Снимка: Facebook/ Министерство на младежта и спорта

С тези думи започна речта на вътрешния министър Иван Демерджиев. Той похвали всички доброволци, които излагат безопасността и живота си на риск, с цел някой друг да се чувства по-добре. Даде пример с доброволците, които се хвърлиха директно в в придошлата река в Карловско

„За мен е чест да поздравя доброволците, които не жалят сили да помагат в беда. Те са еманация на любовта към ближния и я проявяват със себеотрицание. През тази година имах възможност да видя очите им, когато влизат в придошлата река в Карловско и с риск за живота си изваждаха хора и коли. Видях очите на спасителите, които дни наред търсиха чуждо дете и не се отказваха, заедно със силите на МВР. В същност институцията, която представлявам, работи най-тясно с доброволците и съм щастлив, че взаимодействието ни много често е успешно, но винаги е изключително зареждащо, тъй като ентусиазмът, енергията и излъчването на хората, отдали силите си на мисията на доброволчеството, са заразителни“. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Трябва да отворя една скоба и тя е за това, че държавата е длъжник към доброволците. В качеството си на представител на държавата осъзнавам този дълг и ви обещавам, че ще направим необходимото да предложим регламентиране на дейността на доброволците. Знам, че те не търсят награда и днес не сме се събрали да ги наградим, а да ги уважим и почетем. Длъжни сме обаче да създадем регламентация на дейността им, да я улесним и да им дадем сигурност и спокойствие, докато са на мисия.

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев присъства на отбелязването на Международния ден на доброволеца в Министерството на младежта и спорта с инициативата „Мисия доброволец /НЕ/възможна“.

Публикувано от Силвана Димитрова