in

Квартал Аспарухово във Варна: Рибари дариха за Никулден 30 кг риба /СНИМКИ/

Снимка: Facebook / Ив. Маринов

За втора поредна година, с тържествен молебен за здраве на рибарско пристанище „Карантината“ във варненския квартал „Аспарухово“ се отбелязва големия християнски празник Никулден.

В своя публикация във Фейсбук, кметът на района Ивайло Маринов благодари на местни рибари за направено дарение от 30 кг риба по случай празника.

Снимка: Facebook / Ив. Маринов

Над 200 жители и гости на район „Аспарухово“ във Варна вкусиха от Никулденския курбан, направен от осем вида риба. Той бе осветен от отец Ясен от храм „Св. Цар Борис“.

Снимка: Facebook / Ив. Маринов

 

В своята публикация в социалната мрежа, Маринов благодари поименно на: „местния рибар с голямо сърце Ярослав Бойчев – Яро, който подари днешния си улов на гражданите“, както и на кап. I ранг Камен Кукуров – началник на щаба на Военноморските сили. Благодарности получиха готвачите на ВМС за чудесно приготвения курбан и творческия колектив на читалище „Просвета 1927“ за изнесената музикално-артистична програма.

Снимка: Facebook / Ив. Маринов

Своите поздравления, кметът на район „Аспарухово“ завършва така:

„Честит празник на всички именици, моряци, рибари, търговци и банкери. Светецът да Ви пази и закриля, да внесе радост и щастие в дните Ви, да Ви благослови със здраве и дълголетие!“

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).