in ,

Варненец: Опаковаха колата ми и събориха клон върху нея. Блокираха паркинга, камион направи трап на улицата ми (СНИМКИ)

Снимка: К. Николов

Миналия месец Ви бяхме съобщили за сигнал, подаден към медия „Нова Варна“, свързан с улица ”Юрдан Тодоров” в близост до бл.3 и бл.25 в ж.к. ”Възраждане”. Улицата стои разкопана от месец август заради ремонт. Тогава стана ясно, че срокът за изпълнение на ремонта е 30 ноември.

След като настъпи декември, а улицата все още е недовършена, от медия „Нова Варна“ потърсихме отговори на въпросите какво следва да се случи и кой носи отговорност за случващото се там. Кметът на район “Младост” Христо Христов бе заявил за медия „Нова Варна“, че пише писмо до Общината, тъй като договорът за извършването на ремонта е бил тристранен, с Община Варна.

Варненска улица стои разкопана от август, а срокът за изпълнение на ремонта изтече: Какво следва? (СНИМКИ)

Варненецът, подал този сигнал към медия „Нова Варна“, отново се свърза с нас, за да алармира за още безобразия, случващи се на улицата. Той заяви, че улицата вчера изглеждала в потресаващо състояние заради това, че все още не е асфалтирана, а и имало и ВиК авария. За капак дошъл камион, който обслужвал строежа на бл.166 във ж.к. „Възраждане“. Той направил огромен трап на улицата. Бил съборен и клон върху колата на мъжа.

„Здравейте. Отново за улица „Юрдан Тодоров“. Да ви покажа в момента състоянието на улицата след авария на ВиК и влизане на паркинга пред блок 3 от камион, обслужващ строежа на бл.166 във ж.к. „Възраждане“.“, написа мъжът към екипа ни.

Това са снимки от вчерашния ден.

Снимка: К. Николов
Снимка: К. Николов
Снимка: К. Николов

„Бяха блокирали паркингът пред бл. 3, колата ми беше опакована с найлони и над нея беше пусната бетон помпа, която чупеше клони, един от който падна върху автомобила ми. На 2 пъти подавах сигнал към 112, но така и не дойде патрул на полиция, защото може би им се плаща. На кадрите се вижда и трапът, който вече е над 30 см, благодарение на камиона“, разказва още възмутеният мъж.

„Колата има одраскване на едната врата в следствие на падналият клон. Иначе течът на вода спря, след като ВиК са отстранили аварията. В момента се образува кратер на входа на паркинга в следствие на предходното разкопаване, течът на водата и преминаването на тежкият камион. Кратерът на места е около 30-40 см дълбок“, споделя мъжът.

„Днес съм подал сигнал и до община Варна за случая“, посочи варненецът.

Снимка: К. Николов

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.