in

Ще има предколедно затопляне, а на 23 идват снеговалежи в Източна България

Колаж: "Нова Варна"

Сняг, дъжд, поледици и ниски температури преобладаваха в страната през последните дни. Синоптик посочи кога и къде да очакваме още валежи от сняг и дъжд. По думите на синоптика Петър Янков ще има предколедно затопляне, но на 23 и на 24 се очакват снеговалежи.

„В събота ще започнат валежи от дъжд – в северозападните райони той ще преминава в сняг“. Това заяви синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

„На 19 декември ще вали главно в Южна България – в населените места дъжд, а по планините – сняг“, констатира той.

Според Янков след предколедното затопляне между 20 и 22 декември ще се спусне по-хладен въздух, който ще донесе валежи от сняг.

„И на 23, и на 24 се очакват снеговалежи. На 23 те ще бъдат основно в Централна и Източна България, а на 24 – в западните райони и централните части от страната ще вали сняг. На Коледа ще има сняг. На 25 декември ще има повече слънце“, поясни синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Янков коментира и ситуацията с бурята „Ефраин“ в Испания, която нанесе сериозни щети в Испания.

„В момента проливни валежи, придружени от гръмотевици, има в южните части на Испания. В северните части атмосферното смущение преминава към Южна Франция. Няма опасност това време да стигне и в България“, обобщи той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/